Jasper Philipsen sprint met fietslengte voorsprong naar zege in Baloise Belgium Tour
Jasper Philipsen. Foto: belga

Jasper Philipsen heeft de tweede rit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De 23-jarige Limburger haalde het in een massasprint voor Danny Van Poppel en Mads Pedersen.

Het duurde een hele tijd vooraleer er een vroege vlucht kwam. Na een uur koers reed het hele peloton nog samen, tot een groepje met drie Belgen en drie Nederlanders kon ontsnappen. Onze landgenoten Yentl Vandevelde (Minerva Cycling), Theo Bonnet (Géofco-Doltcini Materiel Velo.com) en Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex) kregen het gezelschap van Yoeri Havik (BEAT Cycling), Daan van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer (VolkerWessels Cycling Team).

De voorsprong van de koplopers werd echter nooit groot genoeg om enig gevaar te vormen voor de sprintersploegen, die alles mooi controleerden in het peloton. De rit van Beveren naar Knokke, met daar twee plaatselijke ronden van 19,2 kilometer, moest en zou op een massasprint uitdraaien.

Op iets meer dan 13 kilometer van de streep was het verhaal van de vluchters definitief voorbij. De drie renners die overgebleven waren (Havik, Vandevelde en Relaes), werden gegrepen en het peloton kon de sprint voorbereiden.

De laatste finale verliep enorm hectisch. Het was uiteindelijk Jasper Philipsen die zich de snelste van het pak toonde. Hij klopte Danny Van Poppel met een fietslengte voorsprong.