Spoorarbeider overleden na aanrijding met trein in Wetteren, andere arbeider zwaargewond
  Foto:  bsb

In het Oost-Vlaamse Wetteren is afgelopen nacht een spoorwegarbeider om het leven gekomen bij een aanrijding door een trein. Een andere spoorwegarbeider raakte zwaargewond. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Infrabel bevestigt het ongeval.

De aanrijding gebeurde kort na middernacht bij werkzaamheden aan het spoor, vlak bij het station van Wetteren. Eén spoor zou vanaf 00.40 uur buiten dienst gesteld worden voor de werken, maar de ploeg van vijf arbeiders was al vroeger aan de slag gegaan volgens Infrabel. Twee arbeiders werden er gegrepen door een passerende trein. Ze stonden vlak naast de sporen. Eén man was op slag dood, een andere raakte zwaargewond en ligt momenteel in het UZ in Gent.

Het gaat om twee mannen met de Bulgaarse nationaliteit zonder een gekende woonplaats in België. De overleden arbeider was een 31-jarige man en de zwaargewonde is een 21-jarige man. Beiden waren aan de slag voor een onderaannemer van een aannemer van TUC Rail, een dochteronderneming van Infrabel. De drie andere arbeiders die aanwezig waren op de werf krijgen psychologische begeleiding en zijn ondervraagd door de arbeidsauditeur. Waarom ze vroeger aan de slag zijn gegaan, zal onderzoek moeten uitwijzen.

‘Er was een werkvenster gepland van 20 voor 1 tot 20 na 4’, legt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel uit aan persagentschap Belga. Het seinhuis van Gent-Sint-Pieters had het spoor dus nog niet buiten dienst gesteld, toen de middernachttrein van Brussel naar Brugge het station van Wetteren verliet. De trein, met een veertigtal passagier, zou de mannen dan vlak na het verlaten van het station Wetteren geraakt hebben.

‘Ons medeleven gaat uit naar collega’s, familie en vrienden van de slachtoffers’, zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. ‘We zijn één grote spoorwegfamilie, dit had nooit mogen gebeuren.’

De passagiers werden van de trein gehaald en met bussen naar hun bestemming of naar een ander station gebracht. Het spoor werd woensdagochtend om 5 uur weer vrijgegeven.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig