Bon Jovi-bassist Alec John Such overleden: ‘We zijn diep geschokt’
De bandleden in 2018, toen Bon Jovi geïntroduceerd werd in de Rock and Roll Hall of Fame. Alec John Such is de vierde van links.  Foto: isopix

Alec John Such, de eerste bassist en een van de oprichters van de Amerikaanse rockband Bon Jovi, is overleden op zeventigjarige leeftijd. Dat heeft de band aangekondigd in een statement.

‘We zijn diep geschokt door het nieuws van het overlijden van onze dierbare vriend Alec John Such’, schreef Jon Bon Jovi op Twitter. ‘Hij was een originele. Als stichtend lid van Bon Jovi was Alec een integraal deel van de formatie van de band. Om eerlijk te zijn vonden we onze weg naar elkaar via hem. Hij was een jeugdvriend van Tico en bracht Richie mee om ons te zien optreden. Alec was altijd wild en vol leven. Vandaag brengen die speciale herinneringen een glimlach op mijn gezicht en een traan in mijn oog. We zullen hem erg missen.’

Such stond in 1983 mee aan de wieg van de Amerikaanse rockband, maar verliet de band in 1994. Volgens hem was lid zijn van de band ‘werken’ geworden en hij had de band net opgericht omdat hij daar helemaal geen zin in had.

Toen de band in 2018 geïntroduceerd werd in de Rock and Roll Hall of Fame was hij wel aanwezig voor een kleine reünie. Bon Jovi scoorde in de jaren 80 verschillende hits, waaronder Runaway, Livin’ on a prayer en You give love a bad name.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig