Drie doden en elf gewonden bij schietpartij in Philadelphia
Politie heeft de buurt afgezet na de schietpartij.  Foto:  Max M. Marin/Twitter

Opnieuw was er een ‘mass shooting’ in de Verenigde Staten. Dit keer vielen er zeker drie doden en elf gewonden toen verschillende schutters het vuur openden in een uitgaansbuurt in Philadelphia, in de staat Pennsylvania.

De schietpartij gebeurde rond 23.30 uur plaatselijke tijd, ter hoogte van Fourth Street en South Street. Omdat het een drukke uitgaansbuurt is, patrouilleerden er zoals steeds op zaterdagavond politieagenten in de omgeving. Verschillende agenten waren dan ook snel ter plaatse en zagen meerdere schutters. Een agent opende het vuur op een van de schutters, maar het is nog niet duidelijk of die is uitgeschakeld. De politie heeft nog niemand opgepakt.

Een van de daders liet zijn wapen, dat een extra groot kogelmagazijn had, vallen. In de buurt van het incident zijn minstens twee wapens gevonden. Het gaat om semi-automatische pistolen.

   • Opinie | In de VS heerst een witte, racistische oorlogscultus

Volgens de politie waren er op het moment van de schietpartij honderden mensen op straat in South Street. Eric Walsh, die op het moment van de schietpartij het terras van bar O’ Neals aan het opruimen was, getuigt aan de krant The Philadelphia Inquirer over de schietpartij. ‘Mensen kwamen het terras opgerend met bloedspatten op hun witte sneakers en schaafwonden aan knieën en ellebogen. We hebben snel serviettes samengepropt, natgemaakt en uitgedeeld. Het was chaos.’

De gewonden zijn naar plaatselijke ziekenhuizen overgebracht. Hoe ze er aan toe zijn, is niet bekend. De dodelijke slachtoffers zijn twee mannen en een vrouw.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig