Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport voorbij
  Foto:  AP

Het personeel van bagageafhandelaar Aviapartner legde vanmorgen spontaan het werk neer. Sinds 8.45 uur zouden de werknemers het werk hervat hebben. De hinder bleef beperkt.

‘Twintig vertrekkende vluchten ondervonden vanmorgen hinder door de staking van Aviapartner’, verduidelijkt een woordvoerster van Brussels Airport. ‘De grootste impact was bij luchtvaartmaatschappij TUI. Al zijn die voorbereid op dergelijke stakingen en kunnen ze het werk van Aviapartner in nood met eigen personeel overnemen.’ Vertragingen liepen op tot twee uur.

Ook reizigers die moesten landen op Zaventem ervaarden ongemak. Zo moesten passagiers van een twintigtal aankomende vluchten langer wachten op hun bagage, omdat het niet meteen uit het vliegtuig werd gehaald. ‘Alle hinder is intussen van de baan’, zegt de woordvoerster. Onze reporter ter plaatse stelt vast dat er geen chaos is en er geen vertragingen zijn. Al zijn kleine problemen als het gevolg van de staking vanmorgen niet uitgesloten.

Middagpauze

Op Twitter meldde vakbondsmilitant Kurt Callaerts (ACV) dat werknemers rond iets voor 9 uur weer aan de slag zijn gegaan. Hoewel eerst sprake was dat een arbeidsongeval de trigger was voor de staking, blijkt het nu om iets anders te gaan. De middagpauze voor het personeel werd voor vandaag abrupt geschrapt. De vakbond riep het personeel bijeen zodra ze het nieuws hoorden.

Al zit het bij veel van de personeelsleden veel dieper dan een geweigerde middagpauze. Volgende week komt er overleg over maatregelen om de werkdruk te verlichten. Die moeten de sociale onrust bij Aviapartner in de kiem smoren. ‘Hopelijk houdt de directie woord...’, schrijft Callaerts op Twitter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in