Bewolkt met buien en hier en daar een donderslag
Warm wordt het niet op de laatste dag van mei.  Foto:  belga

Dinsdag wordt het gedeeltelijk bewolkt en in de loop van de dag ontstaan er meer stapelwolken. Later vallen er enkele buien die hier en daar gepaard kunnen gaan met een donderslag.

We halen maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 of 19 graden in het centrum. Er staat een zwakke veranderlijke wind die later aanwakkert naar soms matig uit west tot zuidwest.

In de nacht van dinsdag op woensdag trekken de buien naar Duitsland en later verschijnen er brede opklaringen. De minima dalen naar waarden tussen 3 à 6 graden in de Ardennen en 7 tot 11 graden elders.

Woensdag begint met vrij zonnig weer. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en op een bui na, vooral in de noordelijke landshelft, blijft het droog. De maxima liggen tussen 15 à 17 graden aan zee en in de Ardense toppen, en tot 18 à 20 graden elders.

Donderdag begint opnieuw vrij zonnig. In de loop van de dag wisselen wolkenvelden af met opklaringen, maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 16 graden aan zee en in de Ardennen en 22 graden in het uiterste zuiden en de Kempen, bij een zwakke tot soms matige wind uit het noorden tot noordoosten.

Vrijdag wisselen zonnige perioden af met hoge of middelhoge wolkenvelden. Het blijft in de meeste streken droog al is het niet uitgesloten dat er tegen het einde van de dag een bui valt die vanuit Frankrijk komt. Het wordt enkele graden warmer met maxima tussen 19 en 24 graden.