Overzicht | In deze vakantielanden gelden nog coronaregels
U kunt nog niet overal in de EU moeiteloos rondreizen.  Foto:  epa-efe

Na twee coronajaren trekken we er massaal op uit in de zomer, blijkt uit cijfers van de reissector. Wie vertrekt, houdt er wel best rekening mee dat in sommige landen nog coronamaatregelen van kracht zijn. Al wordt er op de meeste plaatsen niet meer zo streng gecontroleerd.

De meeste EU-landen hebben geen reisrestricties meer voor Belgische toeristen. Dat betekent dat we ongestoord naar Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden kunnen reizen.

Ook populaire bestemmingen als Groot-Brittannië, IJsland, Malta, Noorwegen en Zwitserland ontvangen ons met open armen, zonder dat verplichte tests. Helaas is dat nog niet overal het geval. Onder meer in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal gelden nog bepaalde regels.

Wie op reis vertrekt bekijkt best de website van de FOD Buitenlandse Zaken eens voor de recentste info over het land van bestemming.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig