Alle 22 lichamen teruggevonden na vliegtuigcrash in Nepal
Het neergestorte vliegtuig zou al sinds 1979 gebruikt worden.  Foto: reuters

In Nepal is zondag een vliegtuig neergestort met 22 personen aan boord. Alle inzittenden zijn dood teruggevonden in het wrak op de flank van een berg.

Alle 22 lichamen teruggevonden na vliegtuigcrash in Nepal
Nabestaanden treuren buiten aan de luchthaven van Pokhara.  Foto: afp

Het wrak werd maandag teruggevonden in het Himalayageberte, nadat het toestel zondag vermist was geraakt. Maandag werden 21 lichamen geborgen, nu is ook het laatste lichaam teruggevonden.

Het toestel van de private luchtvaartmaatschappij Tara Air vloog tussen de toeristische stad Pokhara en Jomsom, een plaats 70 kilometer noordwaarts. Aan boord zaten vier Indiërs, twee Duitsers en zestien Nepalezen, onder wie drie bemanningsleden. De vlucht zou normaal slechts een twintigtal minuten in beslag nemen. Vijf minuten voor de landing verloor de controletoren in Pokhara contact met het vliegtuig. Het stortte neer in het Sanosware-gebied van de plattelandsgemeente Thasang in het Mustang-district.

Het neergestorte vliegtuig is een Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter. Het zou al sinds 1979 gebruikt worden.

Vliegtuigcrashes gebeuren in Nepal vaker dan gemiddeld. Het veranderlijke weer, de landingsstroken in bergachtig gebied en het grote aantal toeristische vluchten spelen daar een belangrijke rol in.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig