Frisse en bewolkte start van de week
  Foto:  Marcel Aerts

Maandagnamiddag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Over het noordwesten van het land vallen soms enkele buien. Het is fris voor de tijd van het jaar.

In de loop van de namiddag bereiken meer middelhoge en hoge wolken België vanaf het westen. Het is fris met maxima van 11 graden in de Hoge Venen tot 16 graden in Laag- en Midden-België.

Maandagavond blijft het droog met vrij veel hogere wolkenvelden. In de loop van de nacht worden de opklaringen breder met kans op wat nevel of enkele mistbanken in de valleien. De minima schommelen tussen 3 graden in de Ardennen en 8 graden in Vlaanderen.

Dinsdag verwacht het KMI eerst nog opklaringen, maar in de loop van de dag ontstaan meer stapelwolken. In de namiddag vallen er enkele buien die hier en daar gepaard kunnen gaan met een donderslag. De maxima gaan van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 of 19 graden in het centrum. Dinsdagavond verplaatsen de (onweers)buien zich naar Nederland en Duitsland. ’s Nachts wordt het droog en helder tot licht bewolkt. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in sommige Ardense valleien en 11 graden aan de kust.

Woensdag begint met vrij zonnig weer. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en op een lokale bui na, vooral in de noordelijke landshelft, blijft het droog. De maxima liggen tussen 15 à 16 graden aan zee en in de Ardense toppen tot 20 graden of iets meer in het uiterste zuiden.

Donderdag begint opnieuw vrij zonnig. In de loop van de dag wisselen wolkenvelden af met opklaringen, maar het blijft droog, bij maxima tussen 16 graden aan zee en de Ardennen en 21 graden in het uiterste zuiden en de Kempen.