Feest bij Auxerre: de Franse tweedeklasser klopte zondagavond Saint-Etienne na strafschoppen, waardoor de promotie naar het hoogste niveau een feit is. Na de wedstrijd ontstonden rellen met fans van thuisploeg Saint-Etienne, die verschillende vuurpijlen afvuurden richting eretribune.

Veel spannender kan het niet zijn: penalty’s moesten uitmaken wie volgend seizoen in de Franse eerste klasse, de Ligue 1, aan de bak mocht: Saint-Étienne of Auxerre. De twee onderlinge confrontaties eindigden namelijk op een 1-1 gelijkspel.

Maar bij de eerste penalty van Saint-Etienne ging Boudebouz meteen de mist in, waardoor Auxerre plots de promotie al kon ruiken. Uiteindelijk miste geen enkele speler van de bezoekers een penalty, waardoor Auxerre voor het eerst sinds 2012, exact tien jaar geleden, opnieuw naar het hoogste niveau in Frankrijk klimt.

Bij Saint-Etienne pikten ze de nederlaag niet: fans kwamen massaal het veld op en liepen zelfs de catacomben binnen. De beveiliging rukte massaal uit, maar kon de bende woeste supporters niet onder controle houden. Op de beelden hieronder is te zien hoe spelers wegvluchten voor de rook in de catacomben en hoe het veld volledig overgenomen wordt door ziedende fans.

Zondagmiddag was er ook al ophef over hoe de finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid, zaterdag in het Stade de France in Parijs, een halfuur later moest beginnen omdat er chaos ontstond aan de ingangen van het stadion. De politie pakte 105 mensen op. Liverpool vraagt een onderzoek.