Elise Mertens bij de laatste zestien op Roland Garros - Minnen naar tweede ronde dubbelspel
Elise Mertens treft in de volgende ronde de Amerikaanse Cori Gauff (WTA 23).  Foto:  belga

Elise Mertens (WTA 32) heeft zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De 26-jarige Limburgse haalde het na één uur en 38 minuten in twee sets (6-2 en 6-3) van de Russische Varvara Gracheva (WTA 71).

De Belgische nummer één treft bij de laatste zestien de Amerikaanse Cori Gauff (WTA 23). Die haalde het in haar derde ronde in twee sets (6-3 en 6-4) van de Estse Kaia Kanepi (WTA 46). Gauff nam in de vorige ronde de maat van Alison Van Uytvanck (WTA 60).

Mertens en Gauff speelden één keer eerder tegen elkaar, vorig jaar op gras in Eastbourne. Toen trok de Amerikaanse het laken naar zich toe.

Dubbelspel

Mertens is in Parijs ook nog in het dubbelspel actief. Aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova neemt ze het zaterdag in de tweede ronde op tegen Kirsten Flipkens en de Canadese Leylah Fernandez.

De Belgische tandem Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann heeft zich alvast geplaatst voor de achtste finales van het dubbelspel op Roland Garros. Zij wonnen in hun duel in de tweede ronde na één uur en 55 minuten in twee sets (7-6 (7/4) en 6-4) van de Nederlandse Demi Schuurs en de Amerikaanse Desirae Krawczyk, samen het vijfde reekshoofd.

Bij de laatste zestien treffen de 28-jarige Zanevska en de 26-jarige Zimmermann de winnaars van het duel tussen het Taiwanees-Australische duo Latisha Chan/Samantha Stosur en de Kazachs-Braziliaanse tandem Anna Danilina/Beatriz Haddad Maia. Danilina en Haddad Maia zijn samen het twaalfde reekshoofd.

Greet Minnen stoot door naar tweede ronde dubbelspel

Greet Minnen heeft zich, samen met haar Hongaarse medespeelster Anna Bondar, geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het dubbelspel. Ze won de wedstrijd zonder te spelen. Hun tegenstanders, de Françaises Alizé Cornet en Diane Parry, gaven forfait.

De Belgisch-Hongaarse tandem kreeg zo zijn ticket voor de volgende ronde cadeau. In de tweede ronde wachten de Hongaarse Dalma Galfi en Russin Anna Kalinskaya.

In het enkelspel strandde Minnen (WTA 83) in de eerste ronde, na een nederlaag in twee sets (7-5 en 6-3) tegen het Russische dertigste reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 31).