camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Recept

Eenvoudige tomatentaart

Deze taart heeft wat weg van een quiche, maar wordt met minder room gemaakt (en een scheutje balsamico voor extra smaak) zodat je het effect krijgt van een omelet, ingepakt in een knapperig korstje.

zaterdag 28 mei 2022 om 7.00 uur

 Johanna Goyvaerts

Voor 1 taart:

1 rol bladerdeeg

3 eieren

1 tl Provençaalse kruiden + wat extra voor de afwerking

1 teentje knoflook, geperst

1 flinke el zure room

1 el balsamico

75 g parmezaan, geraspt

8 tomaten, in plakjes

Bieslook voor de afwerking, fijngesneden

Zwarte peper van de molen & zout

Ook nodig: taartvorm + bakpapier

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg hierin het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak 5 minuten in de oven. Bolt het deeg op, prik het dan door met een vork. Laat enkele minuten afkoelen.

2. Klop ondertussen de eieren los met de kruiden, knoflook, zure room en balsamico. Breng op smaak met peper en een snuf zout. Bestrooi de taartbodem met de geraspte kaas en giet er het eimengsel over uit.

3. Dep de plakjes tomaat zorgvuldig droog met keukenpapier en beleg de taart er dakpansgewijs mee. Strooi er nog wat extra Provençaalse kruiden en zwarte peper overheen. Zet ongeveer 20 minuten terug in de oven tot het ei gestold is. Werk af met fijngesneden bieslook. Je kunt de taart zowel warm als koud eten.

Niet te missen

De podcasts van De Standaard