BBC schrapt 1.000 jobs, twee zenders verdwijnen
  Foto:  EPA-EFE

De lineaire zenders CBBC en BBC Four verdwijnen uit de Britse ether. Het worden online diensten. De ingreep maakt deel uit van een reorganisatie die de komende jaren zo’n 1.000 jobs zal kosten.

De Britse Minister van Cultuur Nadine Dorries heeft eerder dit jaar beslist om de bijdrage die Britten betalen aan de BBC de komende twee jaar te bevriezen. Dat noopt BBC-directeur Tim Davie tot nieuwe besparingen. Davie besliste deze week om nog dieper dan nodig te snijden, om zo extra geld vrij te maken om te investeren in streaming. Hij zei donderdag dat de BBC sneller moet evolueren naar een digital first organisatie.

De programma’s van zender BBC Four zullen alleen nog te zien zijn in iPlayer, de streamingdienst van de BBC. Op die zender waren recent vooral heruitzendingen te zien. Ook de kinderzender CBBC zal alleen nog online bestaan, na een overgangsperiode. De twee BBC-nieuwszenders, het internationaal gerichte BBC World en het op Groot-Brittannië gefocuste BBC News, versmelten met elkaar tot één kanaal.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig