Tienerfestival in Hasselt stilgelegd na meldingen van needle spiking
Het tienerfestival werd stilgelegd.  Foto:  We R Young

In Hasselt is het tienerfestival We R Young stilgelegd na meldingen van needle spiking. In totaal werden 22 meisjes onwel. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Of het echt om needle spiking gaat, moet onderzoek uitwijzen.

Rond 17 uur werden de eerste meisjes onwel. Later kwamen daar nog een tiental meldingen bij en besloot de politie het noodinterventieplan te activeren en het hele festivalterrein te ontruimen, vertelt N-VA-burgemeester Steven Vandeput aan Het Belang van Limburg. Voorlopig is er geen spoor van mogelijke schuldigen.

Sommige slachtoffers melden dat ze een prik hebben gevoeld, het is nog niet duidelijk of dat ook het geval was. Needle spiking is een fenomeen waarbij mensen ongevraagd met een naald geprikt worden om schadelijke of verdovende stoffen te injecteren. Het aantal meldingen en klachten in België van mensen die zeggen een prik te hebben gekregen, tikt al enkele weken aan. Maar ­sluitend medisch of toxicologisch bewijs is er nog niet.

Vorige week werden ook veertien jonge mensen onwel in het stadion van voetbalclub KV Mechelen. Ook daar zei een aantal van de slachtoffers geprikt te zijn, maar medisch bewijs van prikletsels is er volgens onze bronnen (nog) niet. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter aangesteld die moet nagaan wat er is gebeurd met de jongeren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig