Treinreizigers verrast door nazivlaggen in Antwerps Centraal Station
Het decor van de film Wil is voor een deel blijven hangen.  Foto: Walter Saenen

In het Centraal Station van Antwerpen keken treinreizigers woensdag raar op toen ze in het station werden geconfronteerd met nazivlaggen en Duitse SS’ers. Het blijkt te gaan om filmopnames van het boek Wil van Jeroen Olyslaegers.

Treinreizigers wreven zich de ogen uit toen ze nazivlaggen zagen hangen in het stationsgebouw, ook al stond er bij de toegangen telkens een waarschuwingsbord dat er filmopnames aan de gang waren. Het gebouw vormt deze week het decor van Wil, een film gebaseerd op de gelijknamige roman van Jeroen Olyslaegers.

Het drama, geregisseerd door Tim Mielants, gaat over drie jonge mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog proberen te overleven in een door nazi’s bezette stad. De hoofdpersonages worden vertolkt door Stef Aerts, Matteo Simoni en nieuwkomer Annelore Crollet. Ook Els Dottermans, Jan Decleir, Sofie Decleir, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Dirk Roofthooft, Jan Bijvoet en Valentijn Dhaenens maken deel uit van de cast.

Met Wil is de jonge regisseur, na zijn debuutfilm De Patrick, aan zijn tweede langspeelfilm toe. Daarnaast zou je Tim Mielants ook kunnen kennen van de succesvolle Netflix-reeks Peaky blinders en de Amerikaanse Marvel-serie Legion.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig