Club Brugge promoveert Carl Hoefkens tot hoofdtrainer
Carl Hoefkens.  Foto: belga

Club Brugge heeft een nieuwe trainer. Carl Hoefkens (43), tot nu assistent, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Ervaring als T1 heeft hij niet, maar hij geniet duidelijk veel vertrouwen van het bestuur. Hoefkens krijgt Rik De Mil en Paul Okon als assistenten naast zich.

Begin deze week schreven we al dat Hoefkens overwogen werd. In het Basecamp-oefencentrum van Club Brugge geniet hij een prima reputatie. Hoefkens is een sterke peoplemanager en kent de opkomende jongeren zeer goed. De voorbije maanden onder Alfred Schreuder profileerde hij zich ook steeds meer tijdens de wedstrijden, langs de lijn. En daar zal de voetballiefhebber hem vanaf komende zomer dus wekelijks zien.

Hoefkens liet interesse van KV Mechelen links liggen en besloot om bij Club te blijven. Hij gaat straks met blauw-zwart de Champions League in. Toen Philippe Clement destijds wilde overnemen van Ivan Leko, kon dat niet, omdat hij zich eerst elders moest bewijzen. Hij passeerde daarom via Waasland-Beveren en Genk. Voor Hoefkens is die tussenstop kennelijk niet nodig.

‘Carl Hoefkens is wat ons betreft de juiste man op het juiste moment’, aldus ceo Vincent Mannaert op de clubwebsite. ‘Carl kent de Club als geen ander en hij heeft ervaring met het werken binnen onze structuur. Hij is een gepassioneerde winnaar die bewezen heeft spelers, en niet enkel jonge, beter te maken.’

‘We voelen ons gewapend’

‘Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe rol’, reageerde Hoefkens zelf. ‘Ik denk dat ik niet lieg als ik mezelf een man van het huis mag noemen. Net zoals ik als speler, talent coach en assistent het onderste uit de kan wou halen, wil ik ook als trainer mij volledig geven om bij te dragen aan de verdere uitbouw en successen van Club Brugge. Samen met de bestaande staf en nieuwe gezichten voelen we ons gewapend om deze uitdaging aan te gaan.’