Ballistische raketten afgevuurd door Noord-Korea, zegt Zuid-Koreaanse militaire staf
  Foto: ap

Volgens de Zuid-Koreaanse militaire staf heeft Noord-Korea vanuit het district Sunan, nabij hoofdstad Pyongyang, drie vermoedelijke ballistische raketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag.

Vanaf 06.00 uur lokale tijd (23.00 uur Belgische tijd) werden de raketten op minder dan 45 minuten tijd afgevuurd richting de Japanse Zee, in het Koreaans de Oostzee genoemd.

De drie raketten zijn de laatste in een reeks wapentests van Noord-Korea. Sinds het begin van het jaar testte Noord-Korea verschillende raketten, onder meer een langeafstandsraket. Maar resoluties van de Verenigde Naties verbieden Pyongyang ballistische raketten, die een kernkop kunnen dragen, te testen. Pyongyang is door zijn kernwapenprogramma aan zware internationale sancties onderworpen.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft net een reis naar Zuid-Korea en Japan afgerond. In Zuid-Korea sprak hij de pas verkozen president Yoon Suk-yeol. De staatshoofden hadden het onder meer over het opvoeren van de militaire oefeningen als reactie op dreigingen vanuit Noord-Korea.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig