Pas na de zomer nachttrein naar Berlijn en Praag
  Foto:  vum

Er zullen deze zomer vanuit Brussel nog geen nachttreinen rijden naar Berlijn, Dresden en Praag. Een nieuwe richtdatum is er nog niet, zo staat op de website van de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper.

‘Het blijkt helaas niet mogelijk om de nieuwe nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag al in de zomer van 2022 te starten’, zo staat te lezen op de website. ‘Om teleurstellingen te voorkomen, geven we nog even geen nieuwe datum.’ Initieel werd er gemikt op de lente van 2022, dat werd later ‘het begin van de zomer’. Maar ook deze streefdatum wordt dus niet gehaald. 

European Sleeper werkt voor de nachtelijke verbinding samen met de Tsjechische spooronderneming Regiojet. De start-up zegt nog te werken aan andere nachttreinen. ‘We zien veel mogelijkheden richting het zuiden van Europa, maar een trein naar Scandinavië klinkt ook veelbelovend’, luidt het. 

Momenteel rijdt er één nachttrein in België. De Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB rijdt drie keer per week tussen Brussel (via Luik en Duitsland) en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.