14 mensen onwel tijdens KV Mechelen-Racing Genk: ‘Slachtoffers spreken van prikincident’
  Foto:  belga

Tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen-Racing Genk, zaterdagavond, zijn veertien mensen onwel geworden. De oorzaak wordt onderzocht.

Verschillende mensen voelden zich tijdens de wedstrijd plots duizelig en onwel en zochten medische hulp. De politie sprak aanvankelijk van een vijftiental mensen, maar vandaag spreekt ze van veertien slachtoffer.

‘Enkele mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, anderen kregen verzorging in de medische post van het voetbalstadion’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. ‘Voorlopig worden de precieze omstandigheden van het voorval en wat er zich precies heeft voorgedaan volop onderzocht.’

Intussen zijn de supporters die onwel waren geworden, allemaal weer thuis.

Needle spiking

Op de socialemediakanalen van de supporters van KV Mechelen werd zaterdagavond gewag gemaakt van ‘needle spiking’, waarbij iemand andere mensen een bepaalde stof – mogelijk een drug – injecteert. De politie bevestigt dat die mogelijkheid onderzocht wordt. ‘De slachtoffers vertelden over een prikincident’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande aan de VRT.

Verder onderzoek zal uitwijzen wat er gebeurd is en of er kwaad opzet in het spel is. Onder meer camerabeelden zullen worden bekeken. Uit een eerste toxicologische analyse zou blijken dat er geen sporen van verdovende middelen zijn gevonden in het bloed van de slachtoffers.

De politie benadrukt dat de slachtoffers zowel mannen als vrouwen zijn, van uiteenlopende leeftijden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig