Duitsland vreest tekort aan bierflessen
  Foto: afp

In Duitsland waarschuwen brouwerijen dat er deze zomer een tekort aan bierflessen kan zijn. De prijs van het bier zelf zou hierdoor ook kunnen stijgen. ‘Breng je flesjes terug naar de winkel.’

Het tekort aan bierflessen dat Duitsland in de zomer zou kunnen teisteren, leidt tot een ‘uiterst gespannen’ situatie. Dat zegt Holger Eichele, het hoofd van de Duitse brouwersfederatie in de Duitse krant Bild. De brouwerijen moeten nu al 80 procent meer betalen voor nieuwe flessen dan een jaar geleden. Vooral de kleine en middelgrote brouwerijen zullen dat voelen. De grotere brouwerijen worden namelijk vaak eerst bevoorraad.

Stijgende energieprijzen

Een van de redenen voor het tekort is de stijging van de energieprijzen. De productie van de glazen flessen wordt daardoor heel wat duurder, vertelt een woordvoerder van de glasindustrie. Bovendien zijn er te weinig vrachtwagenchauffeurs om de bierflessen tot bij de brouwerijen te brengen. Het zijn niet alleen de brouwerijen die het tekort zullen merken, maar ook de bierliefhebbers in Duitsland. Het bier zou tot 30 procent duurder kunnen worden.

De Duitse brouwersfederatie zoekt alvast naar oplossingen en spoort de mensen daarom aan om lege flessen terug te brengen naar de winkel in plaats van ze thuis te verzamelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig