Man in levensgevaar na slagen door ‘pedojagers’: twee minderjarigen vrij
De man was met zijn auto tegen geparkeerde voertuigen gereden.  Foto: jdv 

Een van de twee minderjarigen die opgepakt werd in het onderzoek naar het geweld toegebracht op een 58-jarige man in het Oost-Vlaamse Deinze, die nog altijd in levensgevaar verkeert, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de jeugdrechter in Gent donderdag beslist. De andere opgepakte minderjarige werd uiteindelijk niet voor de jeugdrechter gebracht.

Het slachtoffer werd maandagavond naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij met zijn auto tegen enkele geparkeerde voertuigen reed op de Emiel Clauslaan in Deinze. De man was echter vermoedelijk voorafgaand aan het ongeval het slachtoffer van slagen. Het onderzoek leidde naar enkele personen die mogelijk kort voor het ongeval contact hadden met het slachtoffer, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Er werden zeven verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Woensdag en donderdag werden vier meerderjarige verdachten aangehouden. Een vijfde meerderjarige werd na verhoor vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Van de twee minderjarigen werd één jongen voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent, en die liet hem vrij onder voorwaarden. De tweede opgepakte minderjarige werd uiteindelijk niet voor de jeugdrechter gebracht, omdat er onvoldoende aanwijzingen van zijn betrokkenheid waren.

Enkele betrokkenen beweren dat het om een uit de hand gelopen geval van ‘pedojagen’ zou gaan, maar het parket benadrukt dat het onderzoek naar het motief en de omstandigheden nog volop loopt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig