Zizou Bergs niet, Ysaline Bonaventure wel naar tweede kwalificatieronde Roland Garros
Ysaline Bonaventure mag door naar de tweede kwalificatieronde.  Foto:  belga

Zizou Bergs is uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde voor het tennistoernooi Roland Garros in Parijs. Ysaline Bonaventure kon zich wel plaatsen voor de volgende ronde.

In een bewogen dag voor de Belgen eindigde het Roland Garros-avontuur voor Zizou Bergs na de eerste kwalificatieronde. De 22-jarige Bergs (ATP 198) verloor in twee sets van de Taiwanees Jason Jung (ATP 250) met 6-4 en 7-6 (10-8). Hij mikte in Parijs op een eerste deelname aan een grandslamtoernooi, maar zal de hoofdtabel van Roland Garros dit jaar dus niet halen.

Ysaline Bonaventure (WTA 170) heeft zich wel kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Ze versloeg in drie sets de Griekse Despina Papamichael (WTA 172) met 6-1, 3-6 en 7-6 (10/4). De wedstrijd tussen Bonaventure en Papamichael duurde tweeënhalf uur. Ze zal hierna nog twee voorrondes moeten winnen om in de hoofdtabel terecht te komen. Roland Garros is het enige grandslamtoernooi waar de 27-jarige nog nooit de hoofdtabel haalde. In de tweede voorronde zal Bonaventure het opnemen tegen de Brits-Japanse Yuriko Miyazaki (WTA 242). Miyazaki won in de eerste kwalificatieronde al van de Zwitserse Ylena In-Albon (WTA 119).

Vijf Belgen staan al rechtstreeks op de hoofdtabel van het tweede grandslam van het seizoen: David Goffin (ATP 48), Elise Mertens (WTA 33), Alison Van Uytvanck (WTA 61), Maryna Zanevska (WTA 65) en Greet Minnen (WTA 84).