Peuter overleden na trap van paard in manege Lier
Themabeeld.  Foto: Marc Herremans

Een jongetje van 2,5 jaar is overleden nadat het een trap had gekregen van een paard. ‘Alles wijst in de richting van een bijzonder tragisch ongeval’, meldt het parket.

Een jongetje van 2,5 jaar kreeg zaterdagavond omstreeks 22 uur een trap van een paard in een manege op de Hagenbroeksesteenweg in Lier. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

‘Het kind is even aan de aandacht van de ouders ontsnapt’, zegt parketwoordvoerder Lieselotte Claessens. ‘Hij is nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij enkele uren later is overleden.’

Het kind kon aan de aandacht ontsnappen doordat de ene ouder van de andere dacht dat die erop aan het letten was. Het jongetje kwam in een wei terecht en kreeg daar een trap in het aangezicht. Hij werd nog gereanimeerd, maar is dan in de loop van de nacht toch overleden.

Liers burgmeester Rik Verwaest (N-VA) werd van het drama op de hoogte gebracht en leeft mee met de ouders en betrokkenen. ‘Ronduit verschrikkelijk’, vat hij samen. ‘Je kunt nu alleen maar stilstaan bij hoe broos het leven in feite is.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig