Noord-Korea meldt vijftien nieuwe ‘koortsdoden’
Geen enkele van de 25 miljoen Noord-Koreanen is gevaccineerd tegen covid-19.  Foto: ap

Noord-Korea heeft te midden van een besmettingsgolf met het coronavirus vijftien nieuwe overlijdens wegens koorts geregistreerd in één dag tijd.

Pas donderdag had Noord-Korea voor het eerst sinds de start van de coronapandemie officieel een besmetting met het coronavirus geregistreerd. Leider Kim Jong-un sprak toen van een ‘ernstige nationale noodsituatie’ en kondigde een lockdown af.

Vrijdag meldde Pyongyang de eerste sterfgevallen wegens koorts, waarvan het aantal intussen is opgelopen tot 42 volgens staatspersagentschap KCNA. Alles samen zijn al 820.620 zieken met koorts geregistreerd. Van hen krijgen 324.550 momenteel nog een behandeling. KCNA berichtte dat ‘alle provincies, steden en districten’ momenteel in lockdown zijn en dat bedrijven stilliggen.

Geen enkele van de 25 miljoen Noord-Koreanen is gevaccineerd tegen covid-19. Pyongyang weigerde verscheidene keren vaccins van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), China en Rusland. De afgelopen dagen hebben China en Zuid-Korea opnieuw entstoffen aangeboden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig