Warm weekend met temperaturen tot 28 graden
  Foto:  Rob Van Tulden

Het weekend gaat zaterdagochtend met zon van start. Temperaturen lopen op tot 24 graden in het binnenland en 17 graden aan zee. Zondag kan het kwik stijgen tot 28 graden. Dat zegt het KMI.

Rond de middag komen er wel wat stapelwolken, maar het blijft droog. Het kwikt stijgt tot 20 graden in de Ardennen en tot 24 graden in het binnenland. Aan de kust zorgt een zeebries voor verkoeling en gaan de maxima maar tot 17 graden.

In de loop van de avond verdwijnen de wolken en wordt het helder. 's Nachts neemt de bewolking weer toe, maar blijft het droog. De temperaturen zakken tot 6 graden in de Hoge Venen en tot 12 graden elders.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Vooral 's avonds is er kans op buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Het kwik klimt nog wat hoger, met maxima tussen de 22 en 28 graden.

Ook maandag bewolking en opklaringen, met kans op buien en onweer. Dinsdag is het droog met opklaringen. De temperaturen blijven allicht nog tot en met donderdag hoog. Woensdag zouden de maxima zelfs de 30 graden halen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig