Nederlandse toeriste filmt fatale duik van partner op Mallorca
De Malgrats-eilanden, de plek waar het ongeval plaatsgevonden zou hebben.  Foto:  © zoonar.com/Martin Moxter

Een 31-jarige Nederlander is donderdagmiddag omgekomen op het Spaanse eiland Mallorca bij een duik van een klif. Dat melden Spaanse media en wordt bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn partner filmde het ongeval en ook zijn zoon was getuige.

Op videobeelden, die werden gepubliceerd door de lokale krant Diario de Mallorca, is te zien hoe de man van een hoge klif duikt. Hij lijkt zich misrekend te hebben en knalt tegen een uitstekende rots aan, waarna hij in water valt.

Het ongeval had donderdag rond 13.30 uur plaats op de Malgrats-eilanden aan de westkant van Mallorca. Volgens de krant stond de Nederlander op minstens 25 meter hoogte. Het ongeluk werd door zijn vriendin vanaf een bootje gefilmd, zijn zoon stond op dat moment naast haar en zag zijn vader verongelukken.

Er is donderdag met een boot en een helikopter naar de man gezocht. Zijn lichaam zou volgens het Spaanse persbureau EFE inmiddels door duikers gelokaliseerd zijn. De Gelderlander meldt dat het zou gaan om een inwoner van Arnhem.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig