Derksen kondigt terugkeer ‘Vandaag inside’ aan, producent nuanceert
Johan Derksen: sneller terug op het scherm dan verwacht.  Foto: belga

Het Nederlandse tv-programma Vandaag inside keert volgens voetbalanalist Johan Derksen terug op televisie. Talpa, de producent van het programma, noemt het nieuws ‘voorbarig’.

De drie presentatoren van het programma besloten bijna twee weken geleden te stoppen na een storm van protest over een bekentenis van Derksen. Die luidde dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie had plaatsgevonden.

De voetbalanalist kondigde vandaag aan dat de talkshow vanaf maandag weer op de buis zal zijn, na een afwezigheid van ruim twee weken. Derksen zou nog steeds deelnemen.

Talpa Network, het moederbedrijf van de zender SBS6, noemt de berichtgeving over een terugkeer van het programma ‘voorbarig’. ‘We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is’, aldus een korte verklaring van Talpa Network. ‘Zodra er meer nieuws te melden is komen we daar vanuit SBS6 op terug.’

Zijn uitspraken deden in Nederland – en daarbuiten – een zware publieke discussie losbarsten en niet veel later verklaarde Derksen dat hij per direct stopte met de talkshow. ‘De cancel- en wokecultuur is groot en tegen ons’, zei hij. ‘Ze is een machtige beweging die steeds groter en erger wordt. Het enige onafhankelijke programma is in duigen gevallen. Hier kan ik niet meer met plezier zitten. Ik ben er klaar mee.’ Excuses kwamen er niet.

Toen ook de andere twee tafelgasten, René van der Gijp en Wilfred Genee, lieten weten niet verder te willen doen, werd het programma afgevoerd. Die beslissing leidde ertoe dat zender SBS6 in een dag tijd een miljoen kijkers verloor.

Maar nu melden ‘bronnen rondom het programma’ aan het Algemeen Dagblad dat een terugkeer naar het scherm toch mogelijk is. In welke vorm en wanneer die zal gebeuren, wordt nog bekeken. Maar blijkbaar wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een comeback van alle hoofdrolspelers. En dus ook van Derksen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in