Milcobel haalt abdijkaas uit handel uit vrees voor listeria
  Foto:  BELGA

Milcobel heeft uit voorzorg abdijkaas van het merk Carrefour uit de handel genomen na een listeriabesmetting in de fabriek van Moorslede. Consumenten mogen het product niet meer eten, zo meldt Carrefour.

Het gaat om abdijkaas van 230 gram van het merk Carrefour, verkocht in diverse vestigingen van Carrefour en in winkels van Mestdagh.

Carrefour heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten de producten bij de consumenten terug te roepen. De producten zijn uit de handel gehaald.

Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. ‘Consumenten die bovenstaande producten in hun bezit hebben, worden gevraagd om ze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald worden’, legt Carrefour uit.

De supermarktketen raadt mensen die bovenstaande producten gegeten hebben en symptomen vertonen zoals koorts en/of hoofdpijn aan om hun huisarts te raadplegen. Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in