Nick Cave verliest nu ook oudste zoon
Nick Cave.  Foto:  Koen Bauters

Zeven jaar na zijn zoon Arthur is de wereldberoemde Australische muzikant Nick Cave opnieuw een zoon verloren. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt. Jethro Lazenby, zijn oudste zoon, werd 31 jaar.

‘Met veel droefenis kan ik bevestigen dat mijn zoon Jethro overleden is’, meldt de Australische muzikant in een korte mededeling. Waaraan is niet geweten.

Vrijgelaten

Jethro was de zoon van Nick Cave en het model Beau Lazenby. Hij werd in 1991 geboren en groeide op in Australië. Later zei hij dat hij zijn vader voor het eerst zag toen hij 7 of 8 jaar oud was. ‘Tot mijn grote spijt zocht ik niet veel contact met Jethro in de beginjaren, maar nu heb ik een geweldige band met hem’, zei Nick Cave in 2008.

Tijdens zijn modellencarrière gebruikte Jethro de naam van zijn vader, maar hij was ook actief als acteur en fotograaf en gebruikte daar de familienaam van zijn moeder.

Twee dagen geleden pas was Lazenby vrijgelaten uit de gevangenis, omdat hij zijn moeder had aangevallen. Op 7 maart had hij bij haar aangebeld met de vraag om bij haar te overnachten. De volgende ochtend kregen ze ruzie en viel hij haar aan. Volgens zijn advocaat leed hij aan schizofrenie en was hij daarom een gevaar voor andere mensen.

Nick Cave verliest nu ook oudste zoon
Jethro Lazenby.  Foto:  Getty Images

Arthur

Nick Cave heeft nu twee van zijn vier zonen verloren. Zeven jaar geleden overleed zijn 15-jarige zoon Arthur, toen die onder invloed van LSD van een klif in Brighton te pletter viel, tijdens de opnames van zijn succesplaat Skeleton Tree. Het leed van Cave en zijn familie werden vastgelegd in de aangrijpende documentaire One more time with feeling. De rocker schreef het van zich af op het album Ghosteen uit 2019.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig