Vegetarische kipstukjes, een nepburger die bijna naar echt vlees smaakt: vleesconsumptie wordt steeds minder vanzelfsprekend, en de winkel ligt vol met alternatieven die het echte werk benaderen. Maar hoe zit het met vis? Vegetarische zalmstukjes of vegan garnalen bestaan, maar ze zijn nog niet zo populair als de sojaburgers. Hoe komt dat? Kan je vissmaak wel een beetje nabootsen? Gaan we misschien wel naar een visloze toekomst, of is dat helemaal niet nodig?
We praten erover met Hendrik Slabbinck van de UGent en chef-kok Pieter-Jan Lint
VOLG DS VANDAAG OP:
VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be
CREDITS
Journalist Anouk Van Kampen | Presentatie Alexander Lippeveld | Gasten Hendrik Slabbinck (UGent), Pieter-Jan Lint (chefkok) | Redactie Anouk Van Kampen | Audioproductie en Muziek Brecht Plasschaert | Chef podcast Bart Dobbelaere
OVER DEZE PODCAST
In DS Vandaag zoomt een journalist van De Standaard elke weekdag in op een actuele kwestie.