Calvo geen kandidaat-voorzitter Groen
  Foto:  belga

Kamerlid Kristof Calvo is geen kandidaat om Meyrem Almaci op te volgen als voorzitter van Groen. Dat heeft Calvo zelf bekendgemaakt op Twitter.

‘Ik blijf volksvertegenwoordiger. Ik ben dus geen kandidaat-voorzitter’, meldt Calvo maandagmiddag op Twitter. ‘Juist omdat de inhoudelijke ambitie groot is, al zeker op lange termijn.’

In een korte mededeling benadrukt Calvo dat het ‘kriebelt om meer te betekenen voor mijn partij en het land’. Daarbij spreekt hij opnieuw zijn frustraties uit over het gebrek aan vooruitgang rond democratische vernieuwing dat hij als Kamerlid ervaart.

‘Maar nu zelf partijvoorzitter worden, is ook niet de oplossing. Integendeel. Als voorzitter wordt de partij immers een doel op zich, eerder dan een middel. Dat is niet hoe ik de komende tijd aan politiek wil doen’, legt Calvo uit. Het Kamerlid herhaalt daarbij zijn wens om ‘minder bezig te zijn met de kleine verschillen en meer met de grote vraagstukken’ en ‘meer volksvertegenwoordiger: minder vooringenomenheid, meer vrijheid, meer nieuwsgierigheid’. ‘Dat is een positie die ik niet wil opgeven omdat er nu versneld een vacature is.’

Eerder haakten al een rist andere potentiële kandidaten af voor het voorzitterschap, onder wie Björn Rzoska, Wouter De Vriendt, Bogdan Vanden Berghe en Petra De Sutter. Maandag stelde Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout zich als eerste wel kandidaat, hij beoogt een covoorzitterschap met Nadia Naji, kabinetsmedewerkster van Brussels minister Elke Van den Brandt, uit Molenbeek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig