Club Brugge zes maanden zonder Mats Rits: middenvelder scheurt kruisband
  Foto:  BELGA

Club Brugge kwam zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Anderlecht. Union blijft zo met drie punten voorsprong leider in de Champions Play-offs. Nog erger is de zware blessure voor Mats Rits.

De wedstrijd van de middenvelder van blauw-zwart duurde amper 27 minuten. Rits leek zich te verstappen, ging zitten en werd gewisseld voor Ruud Vormer. Rits verliet op krukken de kleedkamer van Club, dat een dag later met slecht nieuws kwam. ‘Verder onderzoek wees uit dat Mats z’n voorste kruisband scheurde waardoor hij minimum zes maanden buiten strijd zal zijn. We wensen hem met heel de Clubfamilie een spoedig herstel toe!’

Omdat ook Union op bezoek bij Antwerp op een scoreloos gelijkspel bleef steken, veranderde er dit weekend niets aan de titelstrijd. De leider uit het Dudenpark heeft nog steeds een voorsprong van drie punten op Club, de onderlinge duels van komend weekend en de woensdag erop zullen meer dan waarschijnlijk bepalend worden.

Het uitvallen van Rits is meer dan een zware dobber voor Club. Dit seizoen was de 28-jarige voormalige jeugdinternational zowel onder Philippe Clement als diens opvolger Alfred Schreuder steevast basisspeler, maar in de race naar de titel zal blauw-zwart het dus zonder zijn motor op het middenveld moeten zien te stellen. Op zijn positie zijn Vormer en Eder Balanta mogelijke vervangers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig