Bewolkt, maar droog
  Foto:  BELGA

Het is vrijdag bewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de voormiddag is lokaal wat licht gedruppel mogelijk, in de Ardennen is er in de namiddag kans op een bui.

In het westen van het land is in de namiddag de zon dan weer te zien. De maximumtemperaturen bedragen 12 graden aan zee en op de hoogste toppen en 17 graden in het centrum van het land en in Belgisch Lotharingen.

Vrijdagavond trekken de eventuele buien weg richting Duitsland en Groothertogdom Luxemburg, en breiden de opklaringen zich vanaf het westen uit richting centrum van België. Volgende nacht wordt het overal droog en wisselend bewolkt. Het kwik daalt naar waarden tussen 0 en 7 graden.

Zaterdag maken de opklaringen al vlug plaats voor stapelbewolking en blijft het, op enkele lokale buitjes na, droog. Op het eind van de namiddag is er wat meer ruimte voor de zon in het noordwesten. Het is vrij fris met maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in Vlaanderen.

Zondag wordt het bewolkt met voornamelijk hoge en middelhoge bewolking. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar vooral in het noordwesten is wat gedruppel mogelijk. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden.

Maandag blijft het overwegend droog en krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden. In de Ardennen hangt er mogelijk wat meer bewolking en is een buitje niet geheel uitgesloten. Het wordt ook enkele graden zachter met maxima tussen 13 en 18 graden. Dinsdag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en wordt het wisselend bewolkt. Er is opnieuw kans op een lokaal buitje maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.