Wielrenster Amy Pieters na vier maanden uit coma ontwaakt
  Foto:  Getty Images

De Nederlandse wielrenster Amy Pieters is na vier maanden coma weer bij bewustzijn. Dat meldde haar team SD Worx donderdag.

‘Er is sprake van bewustzijn’, klinkt het in een persbericht. ‘Dat betekent dat ze enigszins non-verbaal kan communiceren. Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren.’

Of Amy Pieters iets zal overhouden aan het hersenletsel dat ze opliep na een zware val, daar kunnen de artsen nog geen uitspraak over doen. ‘Sinds midden februari volgt Pieters een specialistisch intensief neurorevalidatietraject bij één van de aangesloten instellingen van het netwerk EENnacoma. Vanuit deze instelling wordt toegewerkt naar een passend vervolg in het revalidatietraject’, klinkt het.

De 30-jarige Pieters, Nederlands kampioene wielrennen op de weg, kwam eind december tijdens een trainingskamp in het Spaanse Calpe zwaar ten val. De drievoudige winnares van Dwars door Vlaanderen verloor daarbij het bewustzijn en liep zware hersenschade op. Na een eerste levensreddende schedeloperatie in het ziekenhuis van Alicante werd ze op 6 januari vanuit Spanje naar een ziekenhuis in Nederland vervoerd.