camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Televisie

Murphy is de mol

Van de tiende jaargang van De mol maken we een speciale jubileumeditie, dachten ze bij Woestijnvis. Maar twee weken voor de finale lijkt dat feestje in het water te vallen, nu de ene na de andere kandidaat roemloos het spel moet verlaten.

maandag 25 april 2022 om 17.00 uur

Anke staat klaar voor de sprong, maar daar loopt het fout. play4

Zondagavond was het weer zover bij de proef met het bungeejumpen. Als laatste van de overgebleven deelnemers sprong Anke van de klif, maar ze hield het touw te lang vast waardoor haar arm verstrikt raakte. Medekandidaat Sven en presentator Gilles De Coster keken vanaf de rand verschrikt toe. Ook voor de beeldbuis hielden we onze adem in. Net voor ze flauwviel riep Anke nog dat er iets mis was met haar elleboog. Enkele uren later viel het verdict: een dubbele breuk en een noodgedwongen exit uit het spel.

   • Alweer valt kandidaat uit door blessure in ‘De mol’: ‘We beleven een pechseizoen’

Het is niet de eerste blessure die een kandidaat nekt: aan het einde van de derde aflevering hield Nele de eer aan zichzelf, nadat ze bij een spurt over lavastenen was gestruikeld. Het gevolg: een bil in alle kleuren van de regenboog en een spierscheur. Een week later was er het dramatische vertrek van Philippe, die als mol ten onder ging aan de stress. De Coster spreekt ondertussen over een ‘heus pechseizoen’ en stelt vast ‘dat een ongeluk nooit alleen komt’. Hoeveel miserie kun je als makers van De mol eigenlijk hebben?

Met de linkerarm in draagverband zwaait ze de andere kandidaten uit.   play4

In de annalen

En toch. Al die dramatische plotwendingen en cliffhangers zijn ook goed voor de suspense. Na afloop gaat het op sociale media en aan het koffieapparaat alleen maar daarover, zeker toen – voor het eerst in de geschiedenis – de mol zelf het speelveld verliet. Zo zal het verder niet uitzonderlijke seizoen van De mol alsnog in de annalen belanden.

Met de genezing van haar blessure gaat het een half jaar na de opnames helaas niet al te best, vertelde Anke. Toch was het een geluk bij een ongeluk dat net zij afviel: hoewel velen haar verdachten was Anke niet de nieuwe saboteur, en dus kan het gissen gewoon doorgaan. Wie het ook blijkt te zijn, voor ons is er dit jaar maar één echte mol: zijn naam is Murphy.

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen