Dodentol van tropische storm op Filipijnen stijgt tot bijna 150
De evacuatie na de storm.  Foto:  epa-efe

Het dodental van de tropische storm Megi in de Filipijnen is opgelopen tot 148. De storm en overvloedige regen hebben overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt. Veel mensen zijn nog vermist.

De meeste doden vielen in de provincie Leyte, in het midden van de Filipijnen, waar in de stad Baybay zeker 68 mensen om het leven kwamen. Nog eens 236 mensen raakten gewond. Hte gaat om een bergachtige regio waardoor er al snel aardverschuivingen plaatsvinden bij hevige regenval.

Reddingswerkers hebben tientallen lichamen gevonden in een kustplaats in de regio Abuyog. Daar zijn zeker 42 mensen omgekomen, meer dan honderd anderen zijn vermist. Volgens de burgemeester is er weinig hoop op overlevenden.

Op foto’s van de regionale overheid is te zien hoe bergwanden zijn ingestort en gebouwen en plantages onder de modder zijn begraven. Zeker 200.000 mensen zijn gevlucht voor de tropische storm.

De storm Megi kwam zondag aan land en is ondertussen aan het luwen. Het is de eerste tropische storm van het jaarlijkse stormseizoen in de Filipijnen. Het land wordt gemiddeld door twintig stormen per jaar getroffen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in