Coucke pompt vers geld in EnergyVision
  Foto:  ISOPIX

Ondernemer Marc Coucke pompt extra miljoenen in de zonnepanelen en -laadpalengroep EnergyVision. Ook Christian Teunissen, ceo van vastgoedbedrijf Xior, is deze keer van de partij.

Onlangs volgde een nieuwe kapitaalronde van 26,5 miljoen euro bij EnergyVille, waarbij Coucke alweer een bijdrage leverde. Volgens ceo Maarten Michielssens heeft Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo intussen al ongeveer 25 miljoen euro geïnvesteerd.

Naast Coucke is ook Christian Teunissen, ceo van vastgoedbedrijf Xior, van de partij. Andere private investeerders willen discreet blijven, zegt Michielssens. Het investeringsvehikel van het Brussels Gewest, finance&invest.brussels, komt volgens de ceo met 2,5 miljoen euro over de brug.

Jaarlijks 400.000 zonnepanelen

EnergyVision bestaat sinds 2014 en is actief in België, Marokko en China. De groep plaatst jaarlijks naar eigen zeggen meer dan 400.000 zonnepanelen, en wierp zich ook op de markt van laadpalen voor elektrische auto’s.

EnergyVision installeert zonnepanelen gratis bij particulieren en kmo’s. De klanten betalen vervolgens minder voor hun elektriciteit dan gangbaar is. De onderneming startte in Brussel, waar er nog groenestroomcertificaten bestaan, maar binnenkort wil het bedrijf ook in Vlaanderen en Wallonië commercieel van start gaan als leverancier.

Het bedrijf was sinds de start in 2014 steeds volledig in handen van oprichters Maarten Michielssens, Hassan Mourhit en Koen Decourt, maar eind vorig jaar kwam Coucke erbij via een eerste kapitaalsverhoging.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig