In Aswan, in het zuiden van Egypte aan de oostelijke Nijloever, zijn tien mensen om het leven gekomen bij een busongeval. Het zou gaan om een Belgische vrouw, vier Fransen en vijf Egyptenaren.

Behalve tien doden raakten ook veertien personen gewond, meldt de gouverneur van Aswan in een verklaring. Het gaat om zes Belgen en acht Fransen. Zij verkeren in ‘stabiele toestand’ en zijn in het ziekenhuis opgenomen met ‘breuken, kneuzingen en oppervlakkige verwondingen’, klinkt het.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de zaak, meldt woordvoerder Wouter Poels aan onze redactie. Hij bevestigt dat er woensdagochtend rond 6.30 uur een ongeval gebeurde met een toeristenbus tussen Aswan en Abu Simbel. ‘De Belgische ambassade en consul in Caïro volgen de zaak verder op en houden contact met de families en met de betrokken touroperator.’ Volgens een tweet van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès zijn Belgische teams ‘gemobiliseerd om bijstand te verlenen’.

Het ongeval vond plaats in de vroege ochtend toen de bus met toeristen botste met een auto, op de bijna 300 kilometer lange woestijnweg die naar de tempels van Aboe Simbel leidt. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog niets bekend.

Verkeersongevallen komen vaak voor in Egypte, waar de wegen vaak slecht onderhouden zijn en de verkeersregels niet altijd strikt worden nageleefd. De voorbije jaren kwamen jaarlijks gemiddeld 7.000 mensen om het leven bij verkeersongevallen in het land.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig