Kim Clijsters stopt definitief met tennissen
  Foto:  ISOPIX

Kim Clijsters heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze geen officiële tennistoernooien meer zal spelen. ‘Ik wil iedereen bedanken die me de voorbije twee jaar gesteund heeft’, aldus de 38-jarige Breese.

Kim III, de comeback die Kim Clijsters eind 2019 bekendmaakte, lijkt nu dus definitief te stoppen. Sinds begin 2020 speelde Clijsters slechts vijf officiële wedstrijden (die ze ook alle vijf verloor). Nadien moest de pauzeknop al snel worden ingedrukt door de coronapandemie. Een combinatie van het virus en de opeenvolgende blessures maakten van de ‘Kimback’ een flop.

Clijsters woont sinds juni 2020 samen met haar man Brian en haar drie kinderen in New Jersey. ‘Het spookte al een tijd in mijn hoofd om te stoppen’, zegt Clijsters in een eerste reactie. ‘Ik hou nog steeds van het spelletje. Drie tot vier keer trainen per week was genoeg om het ritme vast te houden, maar duidelijk niet genoeg om nog toernooien te spelen. Als ik een toernooi in Australië zou moeten spelen, was ik drie tot vier weken weg van huis. Dat is op dit moment in mijn familiaal leven niet mogelijk.’

Clijsters haar laatste officiële wedstrijd dateert van 7 oktober, toen ze verloor van Katerina Siniakova in de eerste ronde van Indian Wells.