Voormalige boerderij gaat in vlammen op, vrouw omgekomen
In de voormalige boerderij woonde nog een koppel tachtigers.  Foto:  ies

Een voormalige boerderij in de Everslaarstraat in Lokeren is afgebrand. De oudere bewoonster kwam om het leven. Haar man werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Rond 7 uur kreeg de brandweer een oproep van de bewakers van chocoladefabrikant Barry Callebaut. Zij hadden vanop hun bedrijf rook zien opstijgen uit een boerderijwoning aan de Everslaarstraat. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak en waren ze al overgeslagen op de stallingen van het voormalige landbouwbedrijf van Leon Lerno (83) en zijn echtgenote Marie-Louise (82). Het koppel tachtigers woonde er nog altijd.

De man kon aan de vlammen ontkomen, zijn echtgenote niet. Zij werd later door de brandweer tussen het puin aangetroffen. De vrouw was op dat moment al overleden.

Zowel de woning als de aanpalende stallingen zijn in vlammen opgegaan. Het koppel had geen dieren meer op de boerderij, maar in de stallingen lag wel nog wat stro en hooi opgestapeld.

De brandweer en alle andere hulpdiensten uit de regio kwamen massaal ter plaatse. ‘Omdat het dak van de aanpalende stallingen deels uit asbestplaten bestond, werd ook de alarmprocedure rond asbest even ingesteld en moesten de hulpverleners speciale veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Maar voor de omwonenden is er nooit gevaar geweest’, zegt de Lokerse burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD), die zelf ook ter plaatse kwam.

De rook dreef af in de richting van de wijk Heiende. De brand was ook vanaf de E17 Antwerpen-Gent goed zichtbaar.

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in