Belgische vrouw om het leven gekomen bij detoxkuur in Nederland
  Foto:  rr

Het Openbaar Ministerie in Nederland voert een onderzoek naar het overlijden van een Belgische vrouw (35) na een detoxkuur in het Nederlandse dorp Heesselt. Dat bevestigt een woordvoerster van het OM, nadat de krant Het Laatste Nieuws maandag over het overlijden had bericht.

Op 27 maart zou de 35-jarige vrouw een detoxkuur hebben ondergaan, maar die niet hebben overleefd. Na de behandeling zou ze onwel zijn geworden. Daarop is ze in een bed gelegd, waar ze enkele uren later overleed. Over welke behandeling het gaat, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt wat er is gebeurd en of er sprake is van een misdrijf. Een vrouw die bij haar zou zijn geweest toen het fout liep, zou volgens Het Laatste Nieuws enkele dagen hebben vastgezeten.

Volgens de krant deed de vrouw vaker detoxkuren en was dit de derde keer dat ze de praktijk in Heesselt bezocht. Ze is zaterdag in België begraven.

De Nederlandse regionale krant De Gelderlander bericht dat twee mensen waren opgepakt in de woning waar de vrouw was overleden. De twee mochten weer naar huis in afwachting van het verdere onderzoek. Het zou gaan om de bewoner van het pand en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het onderzoek naar de dood van de Belgische omvat onder meer een toxicologisch onderzoek, schrijft De Gelderlander. Daarbij wordt bekeken of de vrouw ongewenste en schadelijke chemische stoffen in haar lichaam had. Volgens een politiewoordvoerder aan de krant kan het onderzoek enkele maanden in beslag nemen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig