Opnieuw vrouw aangevallen met mes in Dudenpark Vorst, verdachte opgepakt
  Foto:  rr

Afgelopen weekend is in het Dudenpark in Vorst zowel op zaterdag als op zondag een vrouw aangevallen met een mes om een gsm te stelen. Zaterdagavond werd daarbij een vrouw geraakt in haar linkerlong. Zondag kon het slachtoffer ontsnappen. De politiezone Brussel Zuid heeft een verdachte opgepakt.

Bruzz meldt maandag dat na de eerste aanval op zaterdag de dader opnieuw probeerde toe te slaan op zondag, en dat wordt bevestigd aan Belga. Bij de tweede mesaanval kon het slachtoffer ontkomen. Dat deelt de persoon ook zelf op de Facebookgroep ‘I Love Vorst’. Daar getuigt ze: ‘Je hebt het meerdere keren geprobeerd. Gewoon voor een gsm. Gelukkig ken ik wat van gevechtssport en heb ik een Siciliaans temperament, want uiteindelijk trok je je terug en rende je weg. Wij komen ervanaf met wat blauwe plekken.’

De vrouw die zaterdagavond werd aangevallen moest wel naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ze werd gestoken ter hoogte van haar linkerlong en verkeert niet in levensgevaar.

Zaterdag kon de dader nog ontvluchten, maar de nieuwe aanval op zondag maakte meer duidelijk voor de politie. ‘Op basis van de getuigenissen hebben we de puzzel kunnen maken. Er is een verdachte gearresteerd kunnen worden voor beide feiten. Er zijn genoeg aanwijzingen om te veronderstellen dat het om dezelfde persoon gaat’, zegt Sarah Frederickx, woordvoerster van politiezone Brussel Zuid.

Het parket van Brussel bekijkt nu of de persoon aangehouden blijft voor deze feiten. De politie stelt dat wandelaars in alle veiligheid het Dudenpark kunnen bezoeken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in