De brand die maandagochtend discotheek La Rocca in Lier heeft verwoest, was vermoedelijk accidenteel. Dat zegt het Antwerpse parket. Het vuur ontstond allicht aan de stuurkast van de verlichting, door een technisch defect.

De iconische danstempel is volledig verwoest, liet burgemeester Rik Verwaest (N-VA) eerder maandag weten. Binnen is het gebouw volledig uitgebrand en ook het dak liep grote schade op. La Rocca zou tijdens het paasweekend definitief afscheid nemen van zijn publiek, maar een brand heeft ervoor gezorgd dat La Rocca nu al voorgoed de deuren moet sluiten.

Op het moment dat de brand maandagmorgen uitbrak, was de dancing gesloten. De brand ontstond vermoedelijk op de benedenverdieping en greep snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand

In de woonvertrekken boven de discotheek waren drie personen aanwezig, onder wie oprichter Wim Van Ouytsel. Ze hadden de brand op tijd opgemerkt en vluchtten naar buiten. De drie kregen ter plaatse zuurstof toegediend. ‘Maar niemand is naar het ziekenhuis afgevoerd’, zegt burgemeester Verwaest.

Einde in mineur

Drie jaar geleden werd de sluiting van La Rocca bekendgemaakt. Onlangs kregen de uitbaters de toestemming om nog twee maanden te feesten, maar door problemen met de vergunning was dat niet mogelijk. Komend weekend zou dan toch nog een allerlaatste feest plaatsvinden, waarna de discotheek platgegooid wordt om plaats te ruimen voor een Jumbo-supermarkt.

Door de brand gaat ook dit laatste feest nu niet door en eindigt de geschiedenis van de legendarische discotheek in mineur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in