Anderlecht haalt top vier ten koste van AA Gent, Genk heeft nog uitzicht op Europa
  Foto:  Belga

34 speeldagen lang duurde de zoektocht, maar vandaag zijn de resultaten gekend: niet AA Gent, wel RSC Anderlecht mag zich opmaken voor de Champions’ play-offs. En KRC Genk heeft na een matig seizoen toch nog uitzicht op Europees voetbal. Bekijk hier de samenstellingen van de Champions’ play-offs en de Europe play-offs.

Champion's play-offs

Union, Club Brugge, Anderlecht en Antwerp spelen onderling zes wedstrijden met de titel als inzet. De slotspeeldag wordt in het weekend van 21 en 22 mei gespeeld, het speelschema wordt op maandag 11 april om 18 uur bekendgemaakt.

Union is als winnaar van de reguliere competitie al zeker van Europees voorrondevoetbal, maar hoopt op meer. De kampioen mag immers rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, de runner-up gaat naar de derde voorronde van het kampioenenbal.

Nummer drie speelt de laatste voorronde van de Conference League, terwijl nummer vier het dient op te nemen tegen de winnaar van de Europe play-offs (zie onder) met als inzet een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De bekerwinnaar speelt de laatste voorronde van de Europa League.

1. Union Sint-Gillis 37 punten

2. Club Brugge 36

3. RSC Anderlecht 32

4. Antwerp FC 32*

Europe play-offs

De play-offs starten in het weekend van 23 en 24 april en duren één maand. In de week van 9 mei is er een midweekspeeldag voorzien. Het speelschema wordt maandag om 18 uur bekendgemaakt.

5. KAA Gent 31 punten

6. Charleroi 27

7. KV Mechelen 26

8. KRC Genk 26*

Anderlecht haalt top vier ten koste van AA Gent, Genk heeft nog uitzicht op Europa
Charleroi haalde op de slotspeeldag nog eens zwaar uit tegen Zulte Waregem.  Foto:  Belga

Voor hen zit het seizoen erop

9. STVV

10. Cercle Brugge

11. OH Leuven

12. KV Oostende

13. KV Kortrijk

14. Standard

15. KAS Eupen

16. Zulte Waregem

En wat met degradatie?

Beerschot was al even zeker van de laatste plaats en zakt naar 1B. Westerlo – kampioen in 1B – neemt de plek van De Kielse Ratten in. Seraing krijgt als voorlaatste nog een herkansing om alsnog in 1A te blijven. Daarvoor moet het wel het nummer 2 uit 1B, RWDM, verslaan in barragewedstrijden.

17. Seraing

18. Beerschot

*De punten werden gehalveerd, ploegen met een asterisk hebben een half punt extra gekregen. Bij gelijke stand wordt dit opnieuw afgetrokken.