Pro League veroordeelt incidenten tijdens match tussen Waasland-Beveren en Lier
  Foto:  BELGA

De Pro League zegt de incidenten met supporters die het 1B-duel tussen Lierse en Waasland-Beveren vrijdagavond ontsierden ‘nadrukkelijk te veroordelen’. Lorin Parys, de kersverse ceo van de Pro League, benadrukt dat de schuldigen ‘de strengste straf verdienen’.

Het competitieduel in 1B tussen Lierse en Waasland-Beveren werd vrijdagavond ontsierd door wangedrag van supporters. De wedstrijd lag in de tweede helft zo’n twintig minuten stil nadat vanuit de tribunes bommetjes en vuurpijlen op het veld werden gegooid. Waasland-Beveren liet achteraf weten de match ‘onder voorbehoud’ te hebben hervat en het wedstrijdverslag af te wachten.

Zaterdagochtend reageert ook de Pro League via ceo Lorin Parys. ‘Ik nam reeds contact met beide clubs om dit te bespreken. Wie zich schuldig maakt aan dit soort incidenten die de veiligheid en het voetbalplezier van toeschouwers in het gedrang brengen, verdient de strengste straf’, zegt hij.

‘Een veilige voetbalbeleving in de stadions is voor de Pro League en haar clubs een absoluut minimum. De Pro League werkt daarom op dit moment samen met de clubs, de overheid en de politiediensten een hele reeks maatregelen uit die bij het begin van het seizoen 22-23 van toepassing zullen zijn en die een veilige voetbalbeleving zullen verzekeren, met strenge maatregelen voor wie deze in het gedrang overtreedt’, gaat Parys verder.

‘Ondertussen zal Lierse SK haar veiligheidsprotocols herzien en overleggen met de lokale politie over mogelijke extra verbeteringen op het vlak van veiligheid.’