Moet De Standaard nog vleesrecepten publiceren?
  Foto:  The Washington Post via Getty Images

Steeds meer Belgen kiezen bewust voor een vleesloos eetpatroon. Hoe je het ook draait of keert, vlees heeft een negatieve impact op het milieu – en dan hebben we het nog niet over dierenwelzijn gehad... De hamvraag: moet De Standaard een voortrekkersrol opnemen in die plantaardige (r)evolutie en resoluut kiezen om vlees te bannen uit de recepten?

 

Opvallend is hoe snel zo’n vleesdebat een identitair debat wordt, stellen Eva Berghmans en Jan-Frederik Abbeloos vast. Zij fileren de argumenten pro en contra. Slager Hendrik Dierendonck overgiet het geheel met een interessante (duurzame) saus...

Voor de beste luisterervaring en meer podcasts:
download gratis onze podcast-app.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be

CREDITS

Journalisten Jan-Frederik Abbeloos en Eva Berghmans | Gastbijdragen Hendrik Dierendonck, Karel Verhoeven | Presentatie en redactie Marjan Justaert | Voxpop Sophie Faict, Marjan Justaert | Audioproductie Joris Van Damme | Muziek Joris Van Damme | Chef podcast Bart Dobbelaere | Extra geluidsfragment VRT

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig