Het is exact een maand geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Elke dag duiken talloze beelden op van het oorlogsgeweld. In dit artikel bundelen we enkele van de meest opvallende beelden, geverifieerd door de redactie.

1. Dronebeelden tonen omvang schade door bombardementen in Marioepol

Nieuwe dronebeelden uit Marioepol tonen de omvang van de ravage die werd aangericht door Russische bombardementen. Op de beelden is te zien hoe de havenstad veranderd is in een spookstad, nu de Russische troepen de stad al wekenlang bestoken met artillerie- en raketaanvallen. Bekijk de beelden hierboven.

2. Oekraïens leger verwoest Russisch schip in Berdyansk

Het Oekraïense leger heeft bombardementen uitgevoerd op de haven van Berdyansk, zo’n 80 kilometer van Marioepol. Dat schrijft The Guardian. De senior adviseur van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, uploadde een foto op zijn Telegram-account, met de boodschap ‘een magazijn voor raketten en wapens in het door Rusland bezette Berdyansk’.

3. 'Trek de straten op, laat je horen'

Eén maand nadat Russische troepen Oekraïne zijn binnengevallen heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski mensen over de hele wereld opgeroepen steun te betuigen aan zijn land. ‘Trek op 24 maart naar het centrum van jullie steden en maak je zichtbaar, laat je horen’, zei hij in het Engels.

Ons federaal parlement gaat de Oekraïense president uitnodigen om de plenaire vergadering van volgende week toe te spreken. Dat is beslist op de conferentie van voorzitters, zo laat N-VA-fractieleider Peter De Roover weten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig