Netflix wil einde maken aan het delen van account buiten huishouden
  Foto:  AFP

De Amerikaanse streaminggigant Netflix heeft woensdag aangekondigd een proefversie te zullen lanceren in Chili, Costa Rica en Peru waarbij gebruikers die het wachtwoord buiten hun huishouden delen, extra zullen moeten betalen.

Het gaat om een maandelijkse meerkost tussen de twee en drie euro. Daarmee kunnen die gebruikers een à twee accounts buiten hun huishouden aan hun profiel toevoegen.

‘We hebben het altijd makkelijk gemaakt voor mensen die samenleven om hun account te delen door onder meer gescheiden profielen en simultane streamingmogelijkheden’, schrijft Chengyi Long, directrice innovatie bij Netflix.

‘Hoewel deze functionaliteiten erg populair zijn, hebben ze ook verwarring veroorzaakt over hoe en wanneer Netflix kan worden gedeeld,’ klinkt het voorts. ‘Met als resultaat dat de accounts door verschillende huishoudens worden gedeeld. Dat heeft een impact op onze capaciteit om te investeren in kwaliteitsseries en -films voor onze leden.’

Eigen account

Daarnaast gaat Netflix in de drie testlanden ook een service uitrollen die moet toelaten om een profiel over te hevelen naar een nieuw account. Op die manier hoopt de streaminggigant mensen die nu nog een account delen, aan te zetten om een eigen account te starten.

Afgelopen jaar testte Netflix al eens een mechanisme om het delen van wachtwoorden te ontmoedigen. Toen kregen bepaalde gebruikers een waarschuwingsboodschap te zien waarna ze moesten verifiëren dat de gebruiker wel degelijk op dezelfde plaats als de eigenaar van de account woonde.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig