Brandweerman omgekomen bij brand op Rogierplein in Brussel, brand weer opgeflakkerd
  Foto:  belga

De brand in het voormalige Sheraton-hotel op het Rogierplein, in Brussel, is kort voor de middag opgeflakkerd waardoor de brandweer opnieuw moet blussen. Dat meldt het Brusselse parket. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand, die het leven kostte aan een brandweerman, moet wachten.

Het vuur in het hotel, waar renovatiewerken bezig zijn, brak omstreeks 3.30 uur uit in een technische koker. De brandweer ging meteen ter plaatse, maar de brand was moeilijk bereikbaar en woedde op het gelijkvloers, de eerste en de tweede verdieping.

Tijdens de bluswerken stortte een roltrap in en raakte een 49-jarige brandweerman bedolven. De man werd zo snel mogelijk bevrijd, maar overleed aan zijn verwondingen. De rest van de ploeg brandweerlui werd meteen vervangen door een nieuwe ploeg.

Een deel van het gebouw is al opnieuw in gebruik als het Thonhotel. Omdat de rook zich ook in dat deel verspreidde en er gevaar was op CO-vergiftiging, werden de zowat 300 gasten van dat hotel geëvacueerd en overgebracht naar een ander hotel. Vier hotelgasten hadden rook ingeademd en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Door de brand is het metrostation Rogier volledig afgesloten. Premetrolijnen 3 en 4 en metrolijnen 2 en 6 rijden door het station, maar stoppen er niet. Tramlijnen 25 en 55 rijden dan weer niet tussen het Noordstation en Rogier. Ook MIVB-buslijnen 46, 58, 61 en 88 zijn omgelegd.

Ook voor de bussen van De Lijn die aan het Rogierplein passeren, is er hinder. Lijnen die van Simonis/Bockstael komen, rijden om via de Albert 2-laan, en lijnen die van de Kruidtuin komen, rijden om via de Ginestestraat.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in