Studio 100 neemt ook Qmusic en Joe in het vizier
Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100.  Foto:  BELGA

Studio 100 heeft een beroep ingediend bij de Raad van State in het radiodossier. Daarbij worden naast de erkenning van concurrent Nostalgie ook de licenties van de DPG-zenders Qmusic en Joe geviseerd. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) kende begin februari na een uit­gebreide procedure de drie beschikbare licenties toe aan de zenders Qmusic en Joe (beide DPG Media) en Nostalgie (Media­huis). Studio 100 viel met zijn project Spring uit de boot.

Studio 100 laat het daar niet bij en stuurde een aangetekende brief naar Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Daarin stelde het mediabedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst de erkenning van radiozender Nostalgie in vraag.

Volgens hen mocht Nostalgie nooit beoordeeld worden omdat het dossier vloekt met de erkenningsvoorwaarden van het Mediadecreet, dat stelt dat een landelijke zender ‘minstens vier journaals per dag moet uitzenden die worden verzorgd door een eigen redactie die hoofdzakelijk bestaat uit erkende beroepsjournalisten’.

Het kabinet van minister Dalle gaf geen gevolg aan de brief. In een poging om alsnog aan een eigen nationale zender te raken, stapt het entertainmentbedrijf naar de Raad van State.

Los van de mogelijke inhoudelijke problemen in het dossier van Nostalgie gaat Studio 100 ook in het verweer tegen de toekenningsprocedure zelf. Dat heeft als gevolg dat ook de licenties van de DPG-zenders Qmusic en Joe mee ter discussie komen te staan. Als de Raad van State beslist dat de procedure daadwerkelijk mank liep, moet ze integraal worden overgedaan.

Minister Dalle neemt akte van de drie beroepen. ‘De beslissing van de minister is goed onderbouwd en zal worden verdedigd voor de Raad van State’, zegt zijn woordvoerder dinsdag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig